El club de lectura en veu alta de la Biblioteca Can Casas, de Llinars, combinarà la lectura amb la pràctica de la conversa en català

Dilluns, 11 de novembre de 2019 a les 11:00

El club de lectura en veu alta de la Biblioteca Can Casas de Llinars, que condueix i dinamitza la professora Carme Pallarès, a partir del novembre combinarà la lectura de llibres de lectura fàcil amb el material del programa 'Llegiu i parleu', de la Direcció General de Política Lingüística, que té com a finalitat reforçar l'aprenentatge i l'ús de la llengua a través de la lectura.

Potenciar la lectura i la conversa en català és també un dels objectius del programa Voluntariat per la llengua, per això el grup entrarà a formar part d'aquest programa de foment de l'ús social del català.

Les persones que participen en el club de lectura i conversa en català són majoritàriament castellanoparlants i, encara que entenen el català i el parlen una mica, no ho fan amb fluïdesa ni disposen de gaire bagatge lèxic ni expressiu. Es troben els dilluns de 2/4 de 4 a 2/4 de 5 de la tarda a la Biblioteca.

Voluntariat per la llengua és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.  El CPNL va iniciar l’experiència l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles lingüístiques participants. Des del 2003 fins ara hi han participat més de 135.000 parelles i hi col·laboren més de 800 entitats i més de 4.000 establiments arreu de Catalunya.

Darrera actualització: 11.11.2019 | 11:34