Les escoles de Llinars al Robotseny 2018

Dimarts, 12 de juny de 2018 a les 11:00

Quatre centres educatius de Llinars han participat al Robotseny 2018. 

La quarta edició del Robotseny es va celebrar el passat 9 de juny a Sant Celoni. 1.500 alumnes de 5è de primària a 4t d’ESO de 26 escoles del Baix Montseny van participar en aquest concurs de ciència i tecnologia, on també hi han col·laborat 11 ajuntaments i 15 empreses. 

Durant el matí va tenir lloc el Robotseny Kids per alumnes de 5è i 6è de primària, i de 1r i 2n d’ESO, format per la competició de robots, la fira científica i tecnològica, i la final cub de rubik Rubikseny. I a la tarda es va celebrar el Robotseny High per alumnes de 3r i 4t d’ESO, format per l’exhibició de drons i la competició de robots. 

La competició de robots requereix molta precisió i molta concentració, i els nervis solen acompanyar l'alumnat que hi participa. Per tal de dur a terme les seves propostes, els/les alumnes van posar en pràctica coneixements, iniciativa i creativitat. I va ser una experiència molt enriquidora tant per alumnes com per a docents. L’equip “Salvador” de l’escola Salvador Sanromà format per la Tània, la Mariona, la Carla, el Mohamed i el Víctor va resultar guanyador del 3r premi. 

Pel que fa a la fira científica i tecnològica van presentar diversos projectes, la temàtica dels quals ha estat el patrimoni natural i cultural del Baix Montseny.  

L’escola Damià Mateu va presentar un projecte sobre el Ball de Gitanes al Baix Montseny per conèixer la seva història i evolució al llarg dels anys. 

L’institut Giola va dissenyar un codi QR que permet mirar una pel·lícula de la desapareguda torre de la Miranda. 

El projecte de l’escola Salvador Sanromà era sobre la geolocalització de 12 punts d'interès de Llinars, creant un espai anomenat “Patrimoni de Llinars” a la plataforma Eduloc, a la que es pot accedir públicament des de la seva web o descarregant l’App al mòbil o a la tauleta, i van geolocalitzar cada un dels 12 llocs sobre els que havien buscat informació. 

I l'escola Ginebró va presentar dos projectes, el de 5è i 6è de primària consistia a recuperar 2 fonts del poble que amb els anys han deixat de rajar i el seu entorn natural ha quedat malmès. I el de 1r i 2n d'ESO era la realització d’una maqueta per a deficients visuals: reproduir un edifici perquè es facin una idea de com és.

Per altra banda, un alumne de 5è, Oriol Rodríguez León, va ser el guanyador de primària de la final de Rubikseny, on en tan sols 45 segons va resoldre el cub rubik.

Darrera actualització: 29.06.2018 | 13:00

Imatges